Ce este ceaiul oolong?

După ce frunzele sunt culese, lăsate la stafidit şi rulate, timp de 2-3 zile (sau mai mult, depinde ce tip de oolong se produce) sunt întinse pentru oxidare. Acesta este tipul de ceai cu cele mai multe etape în procesul de fabricație, fiind nevoie de multă atenție, măestrie și pricepere pentru producerea sa.

Ceaiul oolong (sau wulong) este un tip intermediar între ceaiul verde şi cel negru, apropiindu-se ca proprietăți mai mult de unul sau de celalalt în funcție de gradul de oxidare.

Este unul dintre cele mai apreciate, rafinate şi luxoase tipuri de ceai din întreaga lume.

Despre cantitatea de teină conținută de acesta nu se pot face afirmații clare așa cum se fac pentru cel alb, verde sau negru, ci trebuie analizat pe cazuri particulare. Acesta se poate comporta ca un ceai verde – dacă este puțin oxidat- sau ca unul negru – dacă este puternic oxidat-.

Datorita conținutului mare de polifenoli, acest ceai este întrebuințat la slăbit, dar rezultate bune oferă cel puțin oxidat. Mai exact oolongul ce rămâne în tabăra ceaiului verde este folosit în curele de slăbire.

Leave a reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree