Ce este ceaiul negru?

Ceaiul negru este cel mai oxidat dintre toate tipurile ceai.

Spre deosebire de cel verde, frunzele acestui tip de ceai nu sunt uscate imediat dupa culegere. Acestea sunt lasate la oxidat, rulate în forma finală şi abia apoi sunt uscate.

Oxidarea este un proces natural și complex, ce poate avea loc doar în prezența aerului și trebuie controlat cu maestrie. În general, pentru a oxida complet, ceaiul negru este zdrobit în repetate rânduri, iar parțile fine fiind cernute. Există și ceai negru obținut din frunză întreagă sau din muguri, evident  rezultatul final fiind unul excepțional.

Cu gust “mai puternic” ceaiul negru poate înlocui cu succes cafeaua, dar asta datorită felului în care eliberează teină (brusc) în organism. Este un mit complet eronat faptul că ceaiul negru este mai bogat în teină fațâ de restul ceaiurilor.

Acesta conține aceeasi cantitate de teină ca cel verde și jumătate din cantitate față de cel alb.  Diferențele apar din faptul că acesta eliberează brusc teina, fiind deci mai potrivit consumul după-amiază față de restul tipurilor de ceai.

Leave a reply

* Checkbox GDPR is required

*

I agree