Ce este ceaiul negru?

Ce este ceaiul negru?

Ceaiul negru este cel mai oxidat dintre toate tipurile ceai. Spre deosebire de cel verde, frunzele acestui tip de ceai nu sunt uscate imediat dupa culegere. Acestea sunt lasate la oxidat, rulate în forma finală şi abia apoi sunt uscate. Oxidarea este un proces natural și complex, ce poate avea loc doar în prezența aerului și trebuie controlat cu maestrie.…

Citește mai mult

Ce este ceaiul oolong?

Ce este ceaiul oolong?

După ce frunzele sunt culese, lăsate la stafidit şi rulate, timp de 2-3 zile (sau mai mult, depinde ce tip de oolong se produce) sunt întinse pentru oxidare. Acesta este tipul de ceai cu cele mai multe etape în procesul de fabricație, fiind nevoie de multă atenție, măestrie și pricepere pentru producerea sa. Ceaiul oolong (sau wulong) este un tip…

Citește mai mult

Ce este ceaiul verde?

Ce este ceaiul verde?

Frunzele de ceai sunt încălzite imediat după ce au fost culese, nu sunt lăsate să oxideze deloc. Rulate manual şi uscate la temperatură înaltă, frunzele de ceai nu îşi mai schimbă proprietățile odata încheiat procesul de fabricație. Tipul de plantă, climatul, momentul în care a fost cules, modul în care a fost oprită oxidarea, cum a fost rulat şi uscat…

Citește mai mult

Ce este ceaiul alb?

Ce este ceaiul alb?

Cel mai puțin prelucrat dintre toate tipurile de ceai. În general este format din muguri care sunt lăsați neprelucrați, fiind doar uscați la temperatură ridicată pentru oprirea oxidării. Minim procesați, mugurii nu îşi pierd puful și culoarea, iar infuzia rămâne foarte deschisă la culoare, transparentă. Conține mai mulți nutrienți şi antioxidanți în comparație cu infuzia obținută din ceaiul negru sau…

Citește mai mult